Hoppa till sidans innehåll

säkerheten

30 JAN 2016 13:08
Under året som gick drabbades dragracingen av fler och allvarligare olyckor sett till hur den statistiken legat under tidigare år. Något som både Dragracingutskottet och Säkerhetskommittén uppmärksammade och lyfte under 2015.
  • Skapad: 30 JAN 2016 13:08

De här olyckorna som varit under förra året har gett mer personskador än vad de skulle behöva göra och det är det som gjort att vi i utskottet har uppmärksammat säkerheten mer än vanligt. Vi har haft träff med Säkerhetskommitteén för diskutera och lyfta frågan om regler och säkerhet tydligare till våra förare, säger Jonas Staflund, ordförande i Dragracingutskottet. 

Jan-Olov Nyman från Säkerhetskommitteén fyller i.
- Generellt så är inte dragracingen mer drabbat av olyckshändelser, men som tidigare sagts så har man helt plötsligt allvarliga personskador i förhållande till typen av olycka och det i helt olika bilklasser. Det vi kommer fokusera på nu är att få ut mer information om hur viktigt det är att använda sin personliga skyddsutrustning på ett optimalt sätt.  Alltså inga nya regler utan vi väljer att informera verksamheten, säger Nyman.

 

För artikeln i sin helhet klicka här

Postadress:
SHRA Sundsvall
Box 419
85106 Sundsvall

Kontakt:
Tel: +46701801799
E-post: info@shrasundsvall.s...

Se all info